Forum LasySolidarnosc.org.pl Strona Główna Forum LasySolidarnosc.org.pl
Forum Krajowej Sekcji Pracowników Leśnictwa NSZZ Solidarność

www.lasysolidarnosc.org.plGłówna strona serwisu  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
GRTULACJE
Autor Wiadomość
Staw

Wysłany: 2009-07-09, 21:28   GRTULACJE

W związku, że jest to forum na którym przedstawiacie pozytywny wizerunek ZZ pragnę pogratulować Wam kolejnego sukcesu - likwidacji deputatów. Wraz z, a nie właściwie jako jedyny związek zawodowy na świecie Leśna Solidarność skutecznie walczy z przywilejami swoich członków oraz wszystkich pracowników LP. Brawo!

alfa
nie lękajcie się

Haczyk na łobuzów: 1010100
Wysłany: 2009-07-09, 22:14   

Nie bardzo rozumiem . Faktycznie to jest tylko forum i na nim można wyrazić swoja opinię m.inn. i na ten temat.Właśnie i po to jest tu ankieta, która jest dostępna dla każdego.
A ja tu tylko sprzątam i podlewam kwiatki oraz próbuje pobudzić związkowych do życia w przeróżny sposób ( tak samo Tobiasz), wychodzi na to , że za wszelkie niepowodzenia winne są sprzątaczki :lol:
Jestem przeciw likwidacji deputatu...więc dołączcie się ze swoimi głosami...niech wiedzą, że nic o nas bez nas..pracowników oczywiście.
Założyliście Związek? Świetnie! A teraz słuchajcie swoich pracowników. Wy jesteście dla nich. Rozmawiajcie z nimi. Właśnie tak stworzycie i utrzymacie prawdziwą siłę Waszego Związku. SOS Regiony !!! SOS!!! http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://jaroslawkaczynski....i_Apel_poparcia

Syriusz

Wysłany: 2009-07-14, 09:16   Re: GRTULACJE

Staw napisał/a:
W związku, że jest to forum na którym przedstawiacie pozytywny wizerunek ZZ pragnę pogratulować Wam kolejnego sukcesu - likwidacji deputatów. Wraz z, a nie właściwie jako jedyny związek zawodowy na świecie Leśna Solidarność skutecznie walczy z przywilejami swoich członków oraz wszystkich pracowników LP. Brawo!

Po pierwsze..temat deputatu istnieje..po co zkładasz nowy???po drugie chyba urwałeś się z choinki..Na razie jest to propozycja Dyrektora do Central związkowych.
Po trzecie jesteś w mniejszosci ponieważ w rozmowach z ludzmi nawet tymi, którzy pobieraja w naturze jest lepiej gdy dostaną więcej kasy wiec jak tracisz? masz 123 zł teraz dostaniesz 200!!
Użyj swojego rozumku...

alfa
nie lękajcie się

Wysłany: 2009-07-14, 23:14   

Syriusz napisał/a:
Użyj swojego rozumku.
:oops: musisz starać się glebić, zeby przekonac :?: adminie innym tonem może 8-)
Założyliście Związek? Świetnie! A teraz słuchajcie swoich pracowników. Wy jesteście dla nich. Rozmawiajcie z nimi. Właśnie tak stworzycie i utrzymacie prawdziwą siłę Waszego Związku. SOS Regiony !!! SOS!!! http://www.youtube.com/wa...feature=related

Syriusz

Wysłany: 2009-07-15, 06:26   

wiesz ton byl o wiele ostrzejszy na szczescie troche przyhamowałem...taki jestem jak coś dla mnie jest logiczne, a tym wypadku jest- to ostro reaguje... Trzeba walczyć z brakiem myslenia i głupoty.. Takie jest moje zdanie...Jeśli jest adwersarz to niech używa argumentów, a nie bajek..pomówień..plot jedna baba powiedziała drugiej itp. :roll:
Przepraszam z góry..przedmówcę jesli poczuł sie urazony sformułowanie "uzyj rozumku" wolnym tłumaczeniu znaczy pomyśl troche chłopie :mrgreen: a co do admina..jako Syriusz nie jestem adminem ;-)

alfa
nie lękajcie się

Wysłany: 2009-07-16, 00:00   

Syriusz napisał/a:
a co do admina..jako Syriusz nie jestem adminem ;-)
ja się tak już nie umiem bawić...wyrosłam :lol:

Staw

Wysłany: 2009-07-21, 23:11   No to pomyśłmy

200 zł dostaniesz brutto to oblicz ile jest to netto. Cena opału skoczy niedługo o około 20-30% może nawet więcej. Twoje 200 zł o ile wtedy skoczy? Użyj kalkulatorka.
Najciekawsze jest to, że jestem za likwidacją ekwiwalentu ale ja nie jestem ZZ, a one powinny być ostatnie, które walczą o zniesienie przywilejów pracowniczych. A przecież kolejne organizacje zakładowe popierają zniesienie deputatu na wniosek kogo? - pracowników.
Dyrektor coś zaproponował, a dyrektor przedtem był kim, szefem, czego ZNP. Przecież zanim zaproponował to najpierw z kolegami związkowcami ustalił.
Mam zawsze dwa marzenia, na zapas gdyby się jedno spełniło. Aktualnie jest to lot w kosmos i związki zawodowe w LP, które dbają o pracowników, myślą o rozwiązaniach dla nich najlepszych, bronią swoich członków i nie tylko, przed łamaniem prawa pracy. Ich działacze nie wykorzystują związku do załatwiania swoich marnych interesów i nie pną się po ich plecach w drabinie awansu w LP. Coś mi się zdaję, że muszę się szykować na lot w kosmos i mogę być spokojny to drugie marzenie nigdy się nie spełni.

Staw

Wysłany: 2009-09-06, 11:36   Gratulacje

Pragnę ponownie pogratulować ZZ "Solidarność" wspaniałego planu restrukturyzacji LP. Średnio po 3 leśnictwa do likwidacji w każdym nadleśnictwie. Nawet plan Majchrzaka zakładał mniej. Wszystkie likwidacje mają być uzgodnione z ZZ. Mam propozycję może leśniczowie członkowie związku zgłoszą się na ochotnika do swojego nadleśniczego z prośbą o likwidacje ich leśnictw. W końcu są współautorami tego pomysłu więc mają szansę wcielić go w życie.

Andrjej
stary

Haczyk na łobuzów: 1234567
Wysłany: 2009-09-07, 14:22   

A może ZZ zaproponowały by likwidację jakiegoś Nadleśnictwa albo RDLP? Na pewno przyniesie to więcej pożytku niż likwidacja pojedynczych leśnictw. No ale na to braknie odwagi szanownym kolegom i koleżankom :lol:

Staw

Wysłany: 2010-01-19, 21:49   Kolejne gratulacje

I następne gratulacje. Podziwiam, odwołać ministra aby jego zastępca w pośpiechu mógł podpisać rozporządzenie zabierające 11000 pracowników LP mieszkanie służbowe. Trzeba mieć siłę. Opublikować to 24 grudnia trzeba być głęboko wierzącym i mieć ogromny szacunek do swoich pracowników.
Pozostało życzyć Wam w nowym roku zmiany nazwy na bardziej odpowiadającą obecnej władzy: może związek zawodowy leśników "Liberalność". No i gratuluje Wam Waszych przewodniczących i ich zastępców. Pięknie się prezentowali w Rzeczpospolitej na zdjęciu. To może nie "liberalność", a np ZZ "Ruletka" albo co tam sobie żałować ZZ "Jednorękich bandytów". I jeszcze pytanie czy nie można wydać zarządzenia ministra, które nakazało by postawienie w każdym Nadleśnictwie automatów do gry bo chłopcy z miasta mają ich nadmiar, a jest parcie na dochody z innych źródeł niż drewno.

Odpowiedz do tematu